REFLEKSOLOGIA / KOKO KEHON VYÖHYKETERAPIA

Refleksologia perustuu ikivanhaan hoitomuotoon, jota on käytetty eri puolilla maapalloa jo tuhansia vuosia. Se kehittyy jatkuvasti hoidoista saatujen havaintojen sekä kokemusten myötä. Sen avulla voidaan tehdä terveydentilasta analyysi, ennaltaehkäistä ja hoitaa erilaisia häiriö- ja sairaustiloja. Hoito elvyttää kehon omia parantavia voimavaroja ja tasapainottaa häiriintyneitä elintoimintoja. Refleksologia on käsin suoritettavaa hoitoa, jossa sormin, vyöhykepuikoin tai sähköisen Bas-laitteen avulla stimuloidaan kehossa olevia heijasteita; esim. jalkateristä, sääristä, korvista, käsistä. Hoito sopii kaikille, periaatteella vauvasta vaariin, koska käsittely aina räätälöidään asiakkaan tarpeen ja tilanteen mukaan. Refleksologia sopii hyvin terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Hyviä hoitotuloksia on saatu myös esim.

- aineenvaihduntaongelmissa
- erilaisissa jännitystiloissa
- stressissä ja paniikkihäiriöissä
- unettomuudessa
- tuki- ja liikuntaelinongelmissa
- särky- ja kiputiloissa
- hormonaalisissa ongelmissa
- kuukautis- ja vaihdevuosiongelmissa
- verenpaineongelmissa
- migreenissä
- allergioissa
- lapsettomuudessa
- koliikissa

Hoito on yhteistyötä terapeuttisi kanssa. Voit avoimesti kertoa itsestäsi ja ongelmastasi sillä terapeutilla on vaitiolovelvollisuus. Terapeutin antamia ohjeita on hyvä noudattaa, jotta asetettuun tavoitteeseen päästäisiin. Terapeutti on Sinun tukenasi kun tavoittelet parempaa oloa, tasapainoa ja terveyttä. Hoidon aikana on tärkeää, että kerrot tuntemuksistasi koska aktivoituneessa heijasteessa saattaa tuntua kipua. Käsittelyn voimakkuus säädellään aina yksilöllisesti. On hyvä kertoa myös mahdollisista hoidon jälkeisistä reaktioista.

Refleksologia/vyöhyketerapia on luontaisterapeuttinen hoitomuoto, joka toistaiseksi ei kuulu koululääketieteen piiriin. Luontaisterapiat eivät kumoa koululääketiedettä tai kilpaile sen kanssa; ne voivat täydentää toisiaan. Hoitokertojen määrä ja tiheys vaihtelevat, jo 3-4 hoitoa antaa hyvän olon ja tuloksia. Hoito tapahtuu tavallisesti 1-2 kertaa viikossa ja kestää kerralla 1-1½ tuntia.

Palvelua tarjoavat:
- Leila Holla
- Maja Ingman